hand scribbling

ריקי שחם פואטיקה, צילום, תרבות

פסטה גדלה על עצים

אין דבר יותר איטלקי מפסטה. היא חלק יסודי בהיסטוריה הקולינרית של המדינה. לכל מקום שהיגרו האיטלקים הם הביאו את הפסטה ביחד איתם. עד כדי כך שרבים מתייחסים לפסטה כמאכל בין לאומי בימינו.

במיליה ״לגניה״ היתה בשימוש בתקופה הרומאית, וציינה נודלס מחיטת דורום דומה לאותה הפסטה אותה אנו מכירים היום. אך הם לא הרתיחו אותה במים אלא אפו בתנור, ולכן קשה להתייחס אליה כמקור המאכל.

המילה ״מקרוני״ מייצגת לישה אינטנסיבית שהתאימה לעבודת ההכנה לפני שנים רבות. אך לא ממש יודעים כיצד הוגשו צלחות מקרוני אלו. מתכונים רבים מציינים צימוקים וקינמון שאולי מעידים על מקורות מזרח תיכונים. אך עדיין ניתן להתייחס לסיציליה כנקודת התחלה משמעותית.

בשנת 1300 פסטה יבשה היתה מאוד מקובלת כמאכל שהתאים למסעות ארוכים על ספינות. אולי לכן התפזרה במהירות ברחבי הגלובוס. אך הקפיצה הבאה היתה רק במאה ה-19 כאשר פגשה הפסטה את העגבניות. העגבניות הראשונות הובאו לאירופה מהעולם החדש בימי הרנסנס - אך לקח זמן רב עד שהתייחסו אליהן כדבר הראוי לאכילה.

למעשה עד אמצע המאה העשרים חידת עשיית הפסטה נותרה מיסתורית, והבי-בי-סי אף פרסמו כתבה לכבוד 1 באפריל שילדים קוטפים פסטה מעצי פסטה, שעוררה תהיות רבות.

פסטה גדלה על עצים מאת ריקי שחם

פסטה גדלה על עצים

ריקי שחם

אין דבר יותר איטלקי מפסטה. היא חלק יסודי בהיסטוריה הקולינרית של המדינה. לכל מקום שהיגרו האיטלקים הם הביאו את הפסטה ביחד איתם. עד כדי כך שרבים מתייחסים לפסטה כמאכל בין לאומי בימינו.

במיליה ״לגניה״ היתה בשימוש בתקופה הרומאית, וציינה נודלס מחיטת דורום דומה לאותה הפסטה אותה אנו מכירים היום. אך הם לא הרתיחו אותה במים אלא אפו בתנור, ולכן קשה להתייחס אליה כמקור המאכל.

המילה ״מקרוני״ מייצגת לישה אינטנסיבית שהתאימה לעבודת ההכנה לפני שנים רבות. אך לא ממש יודעים כיצד הוגשו צלחות מקרוני אלו. מתכונים רבים מציינים צימוקים וקינמון שאולי מעידים על מקורות מזרח תיכונים. אך עדיין ניתן להתייחס לסיציליה כנקודת התחלה משמעותית.

בשנת 1300 פסטה יבשה היתה מאוד מקובלת כמאכל שהתאים למסעות ארוכים על ספינות. אולי לכן התפזרה במהירות ברחבי הגלובוס. אך הקפיצה הבאה היתה רק במאה ה-19 כאשר פגשה הפסטה את העגבניות. העגבניות הראשונות הובאו לאירופה מהעולם החדש בימי הרנסנס - אך לקח זמן רב עד שהתייחסו אליהן כדבר הראוי לאכילה.

למעשה עד אמצע המאה העשרים חידת עשיית הפסטה נותרה מיסתורית, והבי-בי-סי אף פרסמו כתבה לכבוד 1 באפריל שילדים קוטפים פסטה מעצי פסטה, שעוררה תהיות רבות.

לקריאה נוספת

אין דבר יותר איטלקי מפסטה. היא חלק יסודי בהיסטוריה הקולינרית של המדינה. לכל מקום שהיגרו האיטלקים הם הביאו את הפסטה ביחד איתם. עד כדי כך שרבים מתייחסים לפסטה כמאכל בין לאומי בימינו.

במיליה ״לגניה״ היתה בשימוש בתקופה הרומאית, וציינה נודלס מחיטת דורום דומה לאותה הפסטה אותה אנו מכירים היום. אך הם לא הרתיחו אותה במים אלא אפו בתנור, ולכן קשה להתייחס אליה כמקור המאכל.

המילה ״מקרוני״ מייצגת לישה אינטנסיבית שהתאימה לעבודת ההכנה לפני שנים רבות. אך לא ממש יודעים כיצד הוגשו צלחות מקרוני אלו. מתכונים רבים מציינים צימוקים וקינמון שאולי מעידים על מקורות מזרח תיכונים. אך עדיין ניתן להתייחס לסיציליה כנקודת התחלה משמעותית.

בשנת 1300 פסטה יבשה היתה מאוד מקובלת כמאכל שהתאים למסעות ארוכים על ספינות. אולי לכן התפזרה במהירות ברחבי הגלובוס. אך הקפיצה הבאה היתה רק במאה ה-19 כאשר פגשה הפסטה את העגבניות. העגבניות הראשונות הובאו לאירופה מהעולם החדש בימי הרנסנס - אך לקח זמן רב עד שהתייחסו אליהן כדבר הראוי לאכילה.

למעשה עד אמצע המאה העשרים חידת עשיית הפסטה נותרה מיסתורית, והבי-בי-סי אף פרסמו כתבה לכבוד 1 באפריל שילדים קוטפים פסטה מעצי פסטה, שעוררה תהיות רבות.

ריקי שחם

פסטה גדלה על עצים

ריקי שחם

next song

חזרה

‎ריקי שחם - פואקטיקה, צילום ותרבות‎